T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / EFELER - Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

    1985-86 Öğretim yılı başında Aydın Endüstri Meslek Lisesinden Elektrik,Elektronik ve Makine Ressamlığı bölümlerinin taşınmasıyla ikinci Endüstri Meslek lisesi  adıyla eğitim-öğretime başlamış ve hemen sonra Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adını almıştır. 3 Müdür yardımcısı, 43 Öğretmen, 450 öğrencisiyle eğitim-öğretime devam eden okulumuz 1986-87 öğretim yılında Motor bölümünün taşınması ve Sıhhı Tesisat bölümünün açılmasıyla 83 öğretmen ve 850 öğrenci sayısına ulaşmıştır.
    1989-90 öğretim yılında Aydın 1. Endüstri Meslek Lisesi okulumuza taşınmış ancak 1990-91 öğretim yılında tekrar eski binasına dönmüştür. Bu ayrılma sırasında okulumuz bünyesinde bulunan Elektrik, Elektronik Teknik  lise bölümleri 1. Endüstri Meslek Lisesine devredilmiştir.  1. Endüstri Meslek Lisesinde bulunan Tesviye, Metal işleri ve Mobilya Dekorasyon meslek lisesi bölümleri ve Makine Teknik Lisesi bölümü okulumuz bünyesine bağlanmıştır. Okulumuzda Elektrik, Elektronik, Makine Ressamlığı, Motor, Tesviye, Metal İşleri, Mobilya Dekorasyon ve Tesisat Teknolojisi bölümleri ve 2004-2005 öğretim yılında açılan Bilgisayar bölümü ile birlikte 9 Endüstri Meslek Lisesi  bölümü bulunmaktadır. Makine Teknik Lisesi ve 1992-93 öğretim yılında açılan Motor Teknik Lisesi ile 1997-98 öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi, Tıp Elektroniği ve Makine bölümleri ile eğitim öğretime devam etmektedir.
    2005-2006 öğretim yılında orta öğretimin 4 yıla çıkmasıyla MEGEP kapsamında okulumuzdaki bölümler Alan ve Dallara dönüşmüştür. Mevcut bölümler, Ahşap Teknolojileri Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Makine Teknolojileri Alanı, Metal Teknolojileri Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı olarak  Meslek Lisesi Alanı ve bunların altında açılan toplam 26 dalda eğitim verilir duruma gelmiştir. Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanı ve Makine Teknolojileri Alanı Teknik Lise olarak devam etmektedir. Anadolu Teknik Lisesi altındaki bölümler Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı ve Makine Teknolojileri Alanı adını almıştır.
    Bugün itibarıyla okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 6 Müdür Yardımcısı, 57 Meslek dersi  öğretmeni, 62 genel bilgi dersleri öğretmenleri, 4 rehber öğretmen, 4 teknisyen, 2 memur, 3 hizmetli personel, 1 şoför, 1 güvenlik görevlisi, 1 sayman  olmak üzere toplam 143 personel görev yapmaktadır.
    Okulumuzda modern bir kantin, internet bağlantısı olan bilgisayarla donatılmış zengin bir kütüphane, açık basketbol sahası, bahçede ve kapalı alanda olmak üzere 2 tane satranç alanı ve salonu, 2 çim futbol sahası ve öğle yemeklerinin verildiği yemekhane bulunmaktadır. Tüm bu imkanlardan yaklaşık 1100 öğrenci rahatça yararlanabilmektedir. Okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında, döner sermaye çalışmaları ile üretim faaliyetlerine devam ederek, öğrencilerin daha okul döneminde gerçek iş hayatına hazırlamaktadır. Özellikle 2005 yılında başlayan Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programı kapsamındaki Mesleki ve Teknik Eğitime içine alan Leonardo Da Vinci projeleri okulumuzdaki eğitimin ulu önder Atatürk'ün hedeflediği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını sağlama yolunda ilerlemektedir. AB Proje çalışmaları 2005 yılında 1 öğretmen, 5 öğrencinin Macaristan ile ortaklaşa düzenlediği  proje ile başlamış ardından 2 öğretmen, 2 öğrencinin Finlandiya ile ortak düzenlediği proje ile devam etmiştir. 2006 yılında 6 öğretmenin Finlandiya ziyareti, 2007 yılında 3 Finlandiyalı öğretmenin okulumuza ziyareti, 2008 yılında 6 öğretmenin Finlandiya ziyareti, 5 öğretmenin Hollanda ziyareti ve 3 Finlandiyalı öğrencinin okulumuzda ve Aydındaki sanayi kuruluşlarında 6 haftalık staj çalışmasıyla sürmektedir.
    Her geçen yıl fiziki açıdan, meslek eğitimi gereçleri açısından ve eğitim faaliyetleri açısından gelişimini sürdüren okulumuz 1985 yılından bu tarafa Aydın ilinin ara teknik eleman ihtiyacını karşılamanın da haklı gururunu duymaktadır. Okulumuz şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra Aydın ilinin adını ülkemizde ve Avrupa da duyurmaya devam edecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2012 - Güncelleme: 16.12.2019 23:20 - Görüntülenme: 5505
  Beğen | 12  kişi beğendi