Okulumuz Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı 1993 yılında "Tıp Elektroniği Bölümü" adıyla öğretime başlamıştır. Okulumuzdaki Alan Öğretmenlerimizin de aktif olarak katıldığı 2006-2007 yıllarında yapılan Alan revizyonları sonucunda, müfredatta da değişiklikler yapılmış modüler eğitime geçilerek, sağlık sektörüne yönelik içeriklerle Alan revizyonu tamamlanmış ve Bölümümüzün adı Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı olarak dönüştürülmüştür. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanımız, "Sağlık Sektörüne" yetişmiş elaman sağlamaktadır. Okulumuz Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanımızda "Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis Ve Kayıt Cihazları" ve "Tıbbi Görüntüleme Sistemleri" adı altında iki dal mevcuttur.
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanımızda öğrenim gören öğrencilerimize genel kültür derslerinin dışında ağırlıklı olarak İngilizce, temel elektrik-elektronik, insan anatomisi ve insan fizyolojisine yönelik tıp dersleri ve seçtikleri dallarlara uygun biyomedikal cihazlarla ilgili meslek dersleri verilmektedir.
Anadolu Teknik Lisesi Programındaki Öğrencilerimizin 320 saat staj yapma zorunluluğu vardır. Yaz aylarında tam teşekküllü hastaneler ve büyük medikal firmalarda staj yapma imkanı bulan öğrencilerimiz, yaptıkları bu stajlarda iş hayatında çalışma tecrübesini kazanmaktadır. Birçok öğrencimiz staj yaparken iş teklifleri almış bu teklifleri değerlendirmişlerdir. Özellikle hastanede staj yapan öğrencilerimiz iş disiplinleriyle hastane çalışanlarının takdirini kazanmışlardır.
Anadolu Meslek Lisesi Programındaki Öğrencilerimiz ise 12. Sınıfta yıl boyu staj yapmaktadırlar.
Öğrencilerimiz; tam teşekküllü hastaneler ve büyük medikal firmalarda staj yapma imkanı bulan öğrencilerimiz, yaptıkları bu stajlarda iş hayatında çalışma tecrübesini kazanmaktadır. Birçok öğrencimiz staj yaparken iş teklifleri almış bu teklifleri değerlendirmişlerdir. Özellikle hastanede staj yapan öğrencilerimiz iş disiplinleriyle hastane çalışanlarının takdirini kazanmışlardır.
1-Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Dalı: Bu dalda yetişen öğrencilerimiz özel veya devlet hastanelerinin biyomedikal ünitelerinde teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde görüntüleme cihazlarından sorumlu teknisyenler olarak çalışabildikleri gibi bu cihazların (MR, Tomografi, Röntgen, Mamografi, Ultrason v.b.) hastanelere dağıtımını yapan medikal firmalarının satış veya teknik servis birimlerinde cihazların kullanım, kurulum, bakım, onarım, kalibrasyon ve kontrolünden sorumlu elemanlar olarak da çalışabilmektedirler.
2- Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis Ve Kayıt Cihazları Dalı: Bu dalda yetişen öğrencilerimiz özel veya devlet hastanelerinin biyomedikal ünitelerinde teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde teşhis amaçlı kullanılan fizyolojik sinyal izleyiciler ve kaydedici cihazlarından sorumlu teknisyenler olarak çalışabildikleri gibi yine medikal firmalarının satış veya teknik servis birimlerinde bu cihazların(EKG, EMG, EMG, EEG v.b) kullanım, kurulum, bakım, onarım, kalibrasyon ve kontrolünden sorumlu elemanlar olarak çalışabilirler.
Okulumuzun Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı, Türkiye'deki toplam 36 okuldan, Ege bölgemizdeki üç okuldan biri, Aydın ilinde tek olup, hem eğitim&öğretim kadrosu hem de tıbbi cihaz parkı ile ülkemizin önde gelen Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programlarından birisidir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programını bitiren öğrencilerimize "Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Teknisyeni" ünvanı verilir. Mezun pozisyonundaki öğrencilerimize "diplomalarıyla birlikte işyeri açma belgeleri" de verilmektedir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı, mezunlarının, iş bulma konusunda sıkıntı çekmediği çok özel bölümlerden birisidir.
Mezunlarımız; Biyomedikal Mühendislikleri başta olmak üzere, ilgileri ve istekleri doğrultusunda istedikleri fakültelere gidebilmektedirler. Ayrıca; günümüz Türkiyesinde iş bulma sıkıntısı olmayan BİYOMEDİKAL, ODYOMETRİ, PROTEZ-ORTEZ, ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ, gibi MYO programlarına ek puanlarla yerleşebilmektedirler.
Teknoloji Fakülteleri, MTOK Biyomedikal Mühendislikleri, bizim öğrencilerimiz için kontenjan oluşturmakta ve dolayısıyla öğrencilerimizin rakibi yine mesleki kökenli öğrenciler olmaktadır. Böylece bizim öğrencilerimizin Teknoloji Fakültesi, MTOK Mühendisliklere kolaylıkla kazanabilmektedirler.
Sektörün beklentilerinin önemi ve mezunlarımızın istihdamını sağlayabilmek için tıbbi cihaz sektörü ile iç içe eğitim&öğretimimizi sürdürmekteyiz.
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanımızla ilgili çalışmalarımızı, ulusal ve yerel basından takip edebilirsiniz.