AYDIN / EFELER - Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümü okulumuzda törenle kutlandı.

Mrt

8 Mart dünya Kadınlar Günü sebebiyle  okulumuzda kadın öğretmenlerle  kahvaltı etkinliğinde buluştuk.

Mrt

29 Şubat -03 Mart 2024 tarihleri arasında Manisa'da yapılan Ege Bölgesi Muaythai Şampiyonası'nda ALT GENC Male  ALTGENÇ -54kg 'da 9-L sınıfı öğrencimiz Atilla Alp ÇELİK  Bölge 1. 'si olarak Türkiye finalleri'ne katılma hakkı kazandı.

Aydın İl boks Şampiyonasında  46kg'da  9-K sınıfı öğrencimiz Yiğithan BEKTAŞ İl 2. 'si oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

2024 yılı Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması  İzmir Bölge Sergisi 4 Mart 2024 tarihinde Kuşadası'nda açıldı. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı Öğretmenimiz Ersin KIBRISLI'nın danışmanlığını yaptığı proje ile okulumuzu temsil eden öğrencilerimize Türkiye Finali yolunda başarılar diliyoruz.

Mrt

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü’nün  Koordinasyonu ve Okul idaresinin Yönetimiyle deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta alarm verilerek, "çök, kapan, tutun "pozisyonu alındı. Bina tahliye edildi. Okulumuz müdür Başyardımcısı Adem Demirbilek , tahliyenin ardından, öğretmen ve öğrencilere doğal afet gibi durumlar öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bir konuşma yaparak tatbikat  tamamlandı.

Şbt

Aydın Nazilli'de yapılan 12 ilin katıldığı A Genç Bilek Güreşi Grup Yarışması'nda okulumuzdan 65 kiloda Ekrem DOKUZ 2. olarak Ordu'da yapılacak Türkiye finalleri'ne katılma hakkı kazandı

Şbt

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli narko rehber Nilay EVREN  okulumuz 9. ve 10. sınıf velilerine  "Narko -Anne , Narko-Rehber " eğitimi verdi.İçişleri Bakanlığı'nın uyuşturucu ile mücadele uygulama politikası kapsamında gerçekleşen eğitimde "Uyuşturucu ve uyarıcı madde özellikleri, madde bağımlılığı, madde bağımlılığının fizikî, sosyal, psikolojik belirtileri, ailelerde tespit ile tedavi süreci" gibi konular anlatıldı.

Şbt

OKULUMUZ ÇEDES PROJESİ KAPSAMINDA  İNCİRLİOVA HAY-SEV BARINAĞINI ZİYARET EDEREK  DEĞERLER KULÜBÜNÜN ÇALIŞMALARI İLE TOPLANAN MAMALAR BARINAĞA TESLİM EDİLDİ. ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI  SEVGİ ÜNSAL, HARUN ŞENTÜRK ,SAFİYE TERZİ , ALİYE EFEOĞLU VE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 93'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Aydın Valiliği önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman EKİCİ'nin yanı sıra protokol üyeleri ile Aydın Halkının  katılımlarıyla düzenlenen törenler, TCDD Aydın Garı' nda temsili trenin gara gelişi ve karşılama ile devam etti. Öğrencilerimizin sergilediği Halk Oyunları gösterisinin ardından tören sona erdi.

Ock

AYDIN İL EMNİYET ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YUNUS POLİSLERİ  OKULUMUZDA  '' POLİS MESLEK TANITIMI VE GENEL GÜVENLİK ''  KONULARI HAKKINDA ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA BİR ETKİNLİK DÜZENLEDİ.

Ara

OKULUMUZ  MAKİNA BÖLÜMÜ 10 /D VE 10/M SINIFI ÖĞRENCİLERİ  ÖĞRETMENLERİMİZ AHMET YÜKSEL OKTAR VE ALİ ELİYATKIN REHBERLİĞİNDE  ALPLER ZİRAAT ALETLERİ  İŞLETMESİNE TEKNİK GEZİ YAPTI. ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİMİZ REHBERLİĞİNDE İŞLETMEYİ VE YENİ TEKNOLOJİ MAKİNALARI GÖRME VE BİLGİ ALMA İMKANI BULDULAR. İŞLETMEDE  ÇALIŞAN ESKİ MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZ İLE KARŞILAŞMALARI GEZİYİ AYRICA GÜZEL  VE ANLAMLI KILMIŞTIR.

Ara

Ziyaret sırasında Sayın Valimize,  İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman EKİCİ,  İl Milli Eğitim Müdür  Yardımcısı Sayın  Gülfidan KENDİRLİOĞLU , Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan ÖZCAN eşlik etti. Okulumuzda incelemelerde bulunan Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT, okul yöneticilerimiz  ve öğretmenlerimiz ile bir araya gelerek yürüttüğümüz eğitim-öğretim faaliyetlerimiz hakkında bilgi aldı. Sayın Valimize bizleri onurlandırdığı için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

Ara

İŞ VE MESLEK DANIŞMANI MUSTAFA CEVİZ  OKULUMUZ 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE   ''MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER  BİLİNCİ '' KONULU  SEMİNER VERDİ.

Ara

OKULUMUZ BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ HÜSEYİN RAHMİ YAMAN  GELİŞİM RÜZGARI PROJESİ KAPSAMINDA  9 VE 10. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE  ''DÜNYADAKİ BİLİMSEL GELİŞMELER''  KONULU BİR SEMİNER VERDİ.